Vágólapra másolva!
Babos Tímea a luxemburgi Mandy Minella oldalán megnyerte a marokkói Marrákesben zajló, 235 ezer dollár összdíjazású, salakpályás női tenisztorna párosversenyét. Idén már harmadik tornagyőzelmét aratta párosban.

A női versenyeket szervező WTA honlapja szerint Babos és párja a vasárnapi fináléban rendkívül simán, 54 perc alatt, 6:3, 6:1 arányban diadalmaskodott a Petra Martic, Kristina Mladenovic horvát, francia duó felett.

Az egyesben kedden búcsúzó Babos pályafutása negyedik WTA-tornagyőzelmét aratta párosban.

Idén januárban Hobartban és Bogotában is túljutott az elődöntőn Minellával, Kolumbiában a meg is nyerték a versenyt. Három héttel ezelőtt a mexikói Monterreyben a japán Date-Krumm Kimikóval az oldalán diadalmaskodott.

A magyar játékos tavaly Birminghamben ünnepelte első tornagyőzelmét párosban WTA-eseményen, akkor a tajvani Hszie Szu-vej volt a párja.

Páros, döntő:
Babos Tímea, Mandy Minella (magyar, luxemburgi, 3.) - Petra Martic, Kristina Mladenovic (horvát, francia, 4.) 6:3, 6:1

Az első helyen kiemelt orosz Marija Sarapova diadalával ért véget a 795 ezer dollár összdíjazású, stuttgarti salakpályás női torna: a világranglistán második játékos a vasárnapi fináléban két játszmában verte a kínai Li Nát. A 26 éves Sarapova egyesben idei második, pályafutása 29. trófeáját szerezte WTA-viadalon.

eredmény, döntő:
Sarapova (orosz, 1.) - Li (kínai, 2.) 6:4, 6:3

A cseh Lukas Rosol nyerte a 469 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tornát, miután a vasárnapi döntőben két sima szettben legyőzte a spanyol Guillermo García-Lópezt. A 27 éves játékos pályafutása első trófeáját gyűjtötte be ATP-viadalon.

eredmény, döntő:
Rosol (cseh) - García-López (spanyol) 6:3, 6:2