Vágólapra másolva!
A 78 kilogrammos kategóriában címvédő Joó Abigél bronzérmet nyert a budapesti cselgáncs Európa-bajnokság szombati versenynapján.

A KSI dzsúdósa a harmadik helyért a hozzá hasonlóan 22 éves német Luise Malzahnnal csapott össze, aki második Eb-bronzáért lépett tatamira. Kettejük mérlege 3-1 volt a kétszeres Európa-bajnok magyar javára, aki jukóval győzött az ötödik meccsen.

Pánczél Gábor tanítványa a magyar küldöttség második érmét szerezte meg a Papp László Arénában, a hazai dzsúdósport történetében pedig ő a 36. Eb-bronzérmes.

"Vártam nagyon az itthoni Eb-t, de aztán elkezdtem izgulni, gyomorgörcsöm volt, és az első meccsem előtt még sírtam is egy picit" - idézte fel Joó Abigél. "A szőnyegen aztán erőt adott a buzdítás, a bronzmeccsre a német eléggé elfáradt, nekem inkább az az előtti két mérkőzésen volt nehéz. Úgy tűnik, páros években nyerek Eb-t, szóval talán jövőre ismét."

Pánczél elégedetten beszélt tanítványa munkájáról: "Abigél stabilan ott van a világ élmezőnyében, de még fejlődnie kell, no meg adaptálnia az új szabályokat. Mostanában az iskolával is kellett foglalkoznia, amely ugyanolyan fontos, mint a sport. Augusztusban még többre lehet képes a riói világbajnokságon."