Vágólapra másolva!
A +100 kilósoknál Bor Barna bronzérmet nyert a cselgáncs Európa-bajnokságon, ezzel a második szombati magyar bronzérmet szerezte Joó Abigél sikere után.

Tuncsik: Ma is jó magyarnak lenni

A világbajnoki ezüstérmes, paksi dzsúdós azzal a szlovén Matjaz Cerajjal küzdött meg a harmadik helyért, akit mind az öt eddigi mérkőzésükön megvert. Nem volt ez másként hatodszor sem, a 26 éves, háromszoros Eb-második magyar végül leszorításért kapott ipponnal győzött.

"Úgy mentem ki a tatamira, hogy ha beledöglök is, megcsinálom. Edzőm is azt mondta, hogy itt a döntőben már nem kell tartalékolni" - nyilatkozott örömkönnyekkel a szemében a győztes. "Nem éreztem tehernek a hazai Eb-t, élveztem a meccseket, az olimpiai csalódás és a sok ezüst után nagyon meg vagyok hatódva."

Edzője, Hangyási László elmondta: mikor tanítványa megfogta a szlovént, már tudta, hogy megvan a meccs. "Eddig mindig megverte Cerajt, és mi tiszteljük a hagyományokat" - tette hozzá tréfásan.

Bor a magyar küldöttség harmadik érmét szerezte meg a Papp László Arénában, a hazai dzsúdósport történetében pedig az övé a 37. Eb-bronz.