Vágólapra másolva!
Kómában van Philippe Gaumont korábbi kerékpárversenyző, miután kedd éjjel erős infarktust kapott. A barcelonai olimpián bronzérmes francia a visszavonulása után sörözőt nyitott, és könyvet írt a doppingolásáról.

A negyvenéves Gaumont, a Gent-Wevelgem verseny egykori győztese a lensi otthonában lett rosszul kedd éjjel, közölte a La Voix du Nord című lap.

Gaumont a múlt héten bizonyítékokat nyújtott át a francia szenátus doppingügyeket vizsgáló bizottságának. 2004-ben a rendőrség letartóztatta a Cofidis csapat doppingügyének átfogó vizsgálata során, ez pedig Gaumont akkori csapattársa, David Millar letartóztatásához vezetett. Az eset után a francia elismerte, hogy EPO-t és növekedési hormont is használt, valamint egy úgynevezett doppingkoktélt, amely kokainból, heroinból, amfetaminokból és koffeinből állt, és a többórás edzéseihez kellett.

Forrás: AFP

Gaumont később könyvet írt A dopping rabja címmel, a visszavonulása után pedig sörözőt nyitott, és csak ritkán bukkant fel a versenyeken. A 1994-től 2004-ig aktív sportoló a barcelonai olimpia csapat időfutmában bronzérmet szerzett.