Vágólapra másolva!
Storcz Botond, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya szerint a többi versenyzővel szemben úgy volt sportszerű, hogy nem nevezte egyből a háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasát a szegedi Világkupán induló nemzeti csapatba.

"Natasa, tavaly ősszel lemondott a válogatottságról, majd idén visszajött, szerintem úgy korrekt, ha a válogatottságot a válogatókon vívja ki, ezért nem neveztem a szegedi nemzetközi versenyre" - kezdte a DigiSport Reggeli Start című adásában Storcz. "Nyilvánvaló, hogy a tudását figyelembe véve rövidesen ott lesz a keretben, de a többi sportolóval szemben ez így tisztességes, nem kell túlgondolni a történetet."

Fotó: Szabó Balázs [origo]

Storcz hozzátette, hogy Janiccsal nem beszélt, csak a győri klub vezetőjével, aki elfogadta az ő döntését, és semmiféle sérelem nem érződött a részükről. A szövetségi kapitány szerint szerencsés volt, hogy a kajakos visszatérésénél nem volt olyan huzavona, mint amikor elhagyta Magyarországot, és az is segítette a furcsa helyzetet, hogy gyorsan megtalálta új klubját.