Vágólapra másolva!
Bár Erdei Zsolt szombati meccse külföldön nem kapott nagy publicitást, a magyar bokszoló pályafutását végigkísérő német média mégis részletesen beszámolt a találkozóról.

A Sauerland-istálló hivatalos oldala szerint keserű pirula Erdei veresége, hiába kezdett jobban a magyar exvilágbajnok, orosz ellenfele nagy nyomást gyakorolva fokozatosan és erőteljesen jött fel a mérkőzés második felében, és magasabb ütésrátájával egymás után nyerte a meneteket.

A népszerű boxen-heute.de szerint az első menetekben Erdei ugyan előnyt bokszolt ki magának balegyeneseivel és remek kontráival, de Gracsovnak sikerült alkalmazkodnia stílusához, és fokozatosan emelte a tempót. Erdei nem bírta az iramot és menetről menetre fogyott el, míg a rengeteg ütést indító orosz remek hajrával maga javára döntötte el a szoros találkozót.

Ugyanezen lap másik cikkírója szerint a nyolcadik menetig egálként értékelt mérkőzés utolsó két menetében egyértelműen a törött bordával bokszoló Erdei volt a jobb, így érthetetlen a két pontozó döntése. A hír kiemeli, hogy Erdeit maga Albert herceg hívta vissza Monacóba, de egyáltalán nem biztos, hogy a júliusi gálára gondolt, amikor felajánlotta, hogy finanszírozza Madár következő mérkőzését.

A boxen.de szerint vitatott győzelmet aratott az orosz, sőt a szerző kijelentette: Erdei utolsó menetben nyújtott teljesítményének mindenképp elegendőnek kellett volna lennie egy szűk győzelemhez. A lap szerint az első öt menetben nem férhetett kétség Erdei fölényéhez, továbbá a 7-9. menetek sem voltak egyértelműek. Ez az újság is megjegyzi, hogy hiába nem bokszolt pontosan Gracsov, Erdei a mérkőzés második felében nagyon keveset tett a sikerért.

A groundandpond.de szerint hatalmas meglepetés történt miután a korábbi Universum-sztár remek, bokszolói kvalitásait igazoló kezdése után erőteljesen visszaesett a kemény harcot erőltető orosszal szemben, kinek jobban sikerült a mérkőzés második fele a keveset dolgozó magyarral szemben.

A sokat foglalkozatott német bíró, Ingo Barrabas honlapján szintén erős kezdés utáni erős visszaesésről ír, de nem foglalt komolyabban állást az eredményt illetően. A Madárnak edzőtermet biztosító EC-Boxing honlapja szerint Erdei fantasztikusan bokszolt a mérkőzés elején az ellen az orosz ellen, aki remekül tud alkalmazkodni a technikás ökölvívókhoz. Azonban hiába a remek balegyenesek, a gyorsaságbeli különbség, Erdei inaktivitása a tisztább találatok ellenére sem győzte meg a pontozókat, akik Zsolt utolsó két menetben mutatott fellángolása ellenére is hajszálvékonyan, de az egyfolytában ütő Gracsovnak kedveztek.

Profiboksz.hu