Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt nem érti, hogyan hozhatták ki a bírók győztesnek az orosz Gyenyisz Gracsovot a Monte-Carlóban rendezett bokszgálán. A bokszoló győztesnek érzi magát, mivel szerinte a találatok alapján megnyerte a meccset, és úgy látta, az ellenfele is meglepődött azon, hogy az eredményhirdetéskor az ő kezét emelték magasba.

"Úgy éreztem, hogy vezetek, aztán szóltak a kilencedik menetben, hogy döntetlenre áll a meccs, ezért úgy döntöttem, hogy a tizedik menetben beindítom a rakétát. Úgy érzem, a 10. menetet hoztam is, de ezek szerint mégsem volt egál addig a mérkőzés" - nyilatkozta a meccset közvetítő Sport1 televíziónak a 38 éves bokszoló, aki 33 győztes meccs után profi pályafutása első vereségét szenvedte el szombaton este.

"Azt gondolom, a bokszot megölik ezzel a fajta bíráskodással és eredményhirdetésekkel, hogy nem az értékelhető találatokat pontozzák, hanem azt is, amikor egy bunyós szétveri az ellenfél karját" - folytatta a korábbi kétszeres profi világbajnok, aki ezzel a vereséggel lemaradt a négyes torna július 13-ai döntőjéről.

"Lehet, hogy az ellenfél sokat dolgozott, de nem talált. A találatok alapján megnyertem a meccset, most is a győztes nyugalmával beszélek" - fogalmazott Erdei, hozzátéve, hogy nincsen oka arra, hogy sírjon. "Mosolyog a szemem és a szívem, persze azért fáj a vereség."

A jövőn még nem gondolkodott el, viszont már megivott egy pohár pezsgőt annak örömére, hogy sikeresen összevarrták az orrán keletkezett repedést. "Tök jól érzem magam, mert remek felkészülésen vagyok túl. Úgy érzem, látványosan bokszoltam, a közönség felállva tapsolt, mindenki úgy látta, én vagyok a jobb, aztán az ellenfelem is meglepődött azon, hogy ő nyert. Azt gondolom, hogy büszke lehetek arra, amit nyújtottam, mert ez elég volt a győzelemhez. Sajnálom, hogy a bírók nem így látták. Lehet szomorkodni, de ha az igazság oldaláról vizsgáljuk a történteket, akkor én nyertem meg a meccset."

Erdeit a meccs után Szántó Imre ökölvívó-mesteredző is felhívta. "Biztosított arról, hogy én nyertem, szenzációsan bokszoltam, és Fritznek (Fritz Sdunek - Erdei edzője, a szerk.) is gratulált, hogy milyen jó formába hozott engem. Legalább a szakma elismerése megvan" - nyilatkozta Erdei.