Vágólapra másolva!
Az Európai Atlétikai Szövetség el akarja venni a diszkoszvető Kővágó Zoltán tavaly szerzett Eb-bronzérmét, írja a Blikk.

Kővágó nem indulhatott el a londoni olimpián, mivel állítólag 2011 augusztusában kivonta magát a doppingellenőrzés alól, és ezért kétéves eltiltást kapott. Az ügy érdekessége, hogy a magyar szövetség bizonyítékok hiányában felmentette Kővágót, a nemzetközi szövetség viszont a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál megtámadta ezt a döntést, ennek lett az eredménye az eltiltás, de akkor az nem került szóba, hogy az Eb-bronzát is elvennék.

"Valóban érkezett egy éremvisszakérő levél az európai szövetségtől, mi azonban kiállunk versenyzőnk mellett, s harcolunk az igazáért. Az ügy még nem zárult le, egyelőre korai az Európa-bajnoki sorrend módosításáról beszélni" - idézte a Blikk Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökét.

"Kővágó néhány nappal az ominózus történet előtt és közvetlenül utána egyformán negatív mintát szolgáltatott, ezenkívül az Eb-n sem akadt fenn a vizsgálaton, így hiszünk ártatlanságában" - tette hozzá Spiriev Attila, a szövetség szakmai igazgatója. Kővágó sem adta fel, a svájci legfelsőbb bíróságon harcol az igazáért.