Vágólapra másolva!
Csúcsformában teniszezve jutott be az Australian Open döntőjébe Novak Djokovic: alig másfél óra alatt elverte David Ferrert, nagyon simán nyerte mindhárom szettet.

Australian Open, férfi egyes, elődöntő:
Djokovic (szerb, 1.) - Ferrer (spanyol, 4.) 6:2, 6:2, 6:1

Novak Djokovicnak minden összejött a Ferrer elleni meccsen: jó formában játszott, látványos nyerőket ütött, és végül egy perc híján másfél óra alatt bejutott a döntőbe. A szerb világelső ellen mákszemnyi esélye sem volt a jelenlegi legjobb spanyolnak, még a challenge-ek is Djokovic igazát mutatták, Ferrer talán meg is bánta, hogy 0-2-es szettállásról megfordította az Almagro elleni negyeddöntőjét.

Megdöbbentő különbséget mutatnak a bréklabdák: Ferrernek egy sem jött össze, Djokovic viszont hétből hetet kihasznált. Nyerő ütésekben 30-11-re múlta felül ellenfelét a szerb klasszis, miközben pont fele annyi nem kikényszerített hibát ütött (16-32).

Forrás: AFP/Greg Wood

"Nagyon konfortosan éreztem magam a pályán, nyilvánvalóan ez az egyik legjobb játékom volt, amit valaha nyújtottam, míg Davidnak nem" - nyilatkozta Djokovic.

Pénteken, a másik férfi elődöntőben Andy Murray Roger Federerrel találkozik majd. Ha a döntőt Djokovic nyeri, az első teniszező lesz, aki zsinórban háromszor győz a melbourne-i Grand Slamen.

A harmadik szett összefoglalója: