Vágólapra másolva!
Amilyen ellenállhatatlanul száguldott eddig, olyan simán kapott ki az Australian Open elődöntőjében Marija Sarapova. A kínai Li Na csupán négy gémet engedett át a második kiemelt orosznak. Li a döntőben Viktorija Azarenkával találkozik majd, aki kisebb dráma után győzte le Sloane Stephenst.

Australian Open, női egyes, elődöntők:
Viktorija Azarenka (fehérorosz, 1.) - Sloane Stephens (amerikai, 29.) 6:1, 6:4
Li Na (kínai, 6.) - Marija Sarapova (orosz, 2.) 6:2, 6:2

Mindössze kilenc gémet veszítve jutott el az AusOpen elődöntőjéig Marija Sarapova, ám csütörtökön csupán négyet nyert Li Na ellen. Ezúttal csak négy gémet nyert a volt világelső, aki sokat rontott, miközben ellenfele a 36 Celsius-fokos hőségben is jól koncentrált.

Rögtön utánuk az Azarenka-Stephens meccset láthatta a Rod Laver Aréna közönsége. A kisebb bokasérüléssel bajlódó első kiemelt eljutott 6:1, 5:3-ig, ott a győzelemért adogatott, de Serena Williams legyőzője brékelt. Azarenka ápolást kért, fájdalmas arccal ült a padon, ám utána elvette ellenfele adogatását, egyben kiharcolta a döntőbe jutást.

"Nagyon sok lehetőségem volt, és majdnem minden a visszájára fordult, de végül csak döntőbe jutottam. Annyira szeretek itt játszani, hogy nem tudok veszíteni" - nyilatkozott Azarenka.