Vágólapra másolva!
Marija Sarapova szerint az állandóságnak köszönheti, hogy remek játékkal, szettet sem veszítve jutott be az elődöntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesében.

Serena Williams kikapott az új Serenától

A 2008-as győztes Marija Sarapova a negyeddöntőben 6:2, 6:2-re leütötte a pályáról honfitársát, Jekatyerina Makarovát. A 25 éves orosz játékos még nem veszített szettet, de játékot is csak kilencet, ezzel megdöntötte az Australian Openen a csúcsot, ugyanis az elődöntőig menetelve eddig Szeles Mónika veszítette a legkevesebb gémet, tizenkettőt, még 1991-ben.

Forrás: AFP/Getty Images/Mike Stobe

Marija Sarapova elárulta a sikerének a titkát: "Mindent ugyanúgy csinálok, például minden nap ugyanabba az étterembe járok enni, ismerem már ott az ételeket, tudom, hogy mit kapok. Az állandóságot szeretem, és ha nincs, ami kizökkentsen, akkor csak a játékra koncentrálok."

Az orosz klasszis az eddigi öt forduló alatt csupán 5 óra 15 percet töltött a pályán, átlagosan 63 percig tart egy meccse. Sarapova az elődöntőbe jutással eddig 500 ezer dollárt keresett, ez percenként 1587 dollárt (közel 350 ezer forint) jelent. A fináléba jutásért az eddigi legnehezebb ellenféllel kell megküzdenie a kínai Li Na személyében.