Vágólapra másolva!
Emauel Steward halálával különös helyzet állt elő, hiszen a tréner nehézsúlyú világbajnokát, Vlagyimir Klicskót egy másik Steward-tanítvány, a szintén aktív nehézsúlyú bokszoló Johnathon Banks kezdte felkészíteni. Vajon szembekerülhetnek egymással a ringben?

A 30 éves Johnathon Banks tavaly novemberben Seth Mitchell kiütésével közel került egy címmérkőzéshez, február 16-án a két fél visszavágójának a győztese legalábbis előkelő helyet szerez a ranglistákon.

Az amerikainak így akár Vlagyimir Klicskót is az útjába sodorhatná az élet, ám ő amondó, hogy semmiképp nem akar bokszolni a 36 éves ukránnal.

Forrás: AFP/Malte Christians

"Úgy gondolom, hogy a mi helyzetünk közel sem szokványos. Az ökölvívóknak egy emberöltőhöz viszonyítva általában igen rövid idő áll a rendelkezésükre, hogy beteljesítsék álmaikat. De vannak dolgok az életben, amelyek sokkal fontosabbak a sportnál" - mondta Banks, aki szerint a legnagyobb érték a család és a barátok, ezért nem érdekelné, bármennyi pénzt is ajánlanának neki egy Klicsko elleni meccsért.

Ettől függetlenül megvan az elképzelése arról, hogyan szerezne nehézsúlyú világbajnoki címet: "A legvadabb álmaimban szerepel, hogy Vitalij visszavonul, és politikusként folytatja. Ez esetben a WBC trónja megüresedne, és én lehetnék az egyik, aki bokszol érte" - idézte a bunyóst a Profiboksz.hu.