Vágólapra másolva!
A Szerb Olimpiai Bizottság közzétette azoknak a sportolóknak és csapatoknak a nevét, akiknek kifizeti a 2016-os riói olimpiára való felkészülést. A támogatott sportolókat három csoportba sorolták, Douchev-Janics Natasa az elsőbe került, az ismertebbek közül Novak Djokovic csupán a másodikba, míg Ana Ivanovic a harmadikba.

Az elfogadott kritérium szerint az egyéni sportágakból 59 versenyző, a csapatsportágak közül pedig hét válogatott (férfivízilabda, női és férfiröplabda, női és férfikosárlabda, női és férfikézilabda) kapcsolódott be a bizottság támogatási programjába, amely egyelőre az első évre, vagyis 2013-ra szól, írja a VajdaságMa.

A támogatott sportolókat három csoportba sorolták. Az elsőbe az olimpiai és világbajnoki érmesek, valamint az Európa-bajnokok kerültek, itt kapott helyet Douchev-Janics Natasa mellett Milica Mandic (tékvandó), illetve Ivana Maksimovia és Andrija Zlatia (mindkettő sportlövő).

A második csoport legismertebb sportolója a három teniszező, Novak Djokovia, Janko Tipsarevia és Nenad Zimonjia, de ide tartoznak a legjobb kajak-kenusok is.

A harmadik kategória két legismertebb sportolója szintén teniszező, Ana Ivanovic és Viktor Troicki.

Az 59 sportoló között tizennégy evezős, tizenhárom kajak-kenus, nyolc sportlövő, öt teniszező, négy-négy tékvandós és atléta, három-három cselgáncsozó és úszó, kettő birkózó, illetve egy-egy kerékpáros, bokszoló és asztaliteniszező található.

A támogatás egyelőre 2013-ra szól, a listát bizonyos időközönként frissítik, hogy ha valaki vb- érmet vagy Eb-aranyat nyer, akkor kategóriát válthasson.