Vágólapra másolva!
Gyengébb világranglista-helyezése ellenére legyőzte a Babos Tímea, Mandy Minella kettőst a Garbine Muguruza és Maria-Tereza Torro-Flor alkotta spanyol duó a 235 ezer dollár összdíjazású hobarti keménypályás nőitenisz-torna szombati döntőjében. David Ferrer negyedszer nyert Új-Zélandon, Bernard Tomic életében először, éppen hazai pályán, Sydneyben.

A magyar, luxemburgi páros 1 óra 24 percig tartó, kétszettes csatában maradt alul. A spanyolok szinte végig jól játszottak, viszonylag pontosan adogattak és fogadtak, a hálónál is megfelelő teljesítményt nyújtottak, kihasználva Babosék bizonytalanságait.

A magyar játékos tavaly egyesben Monterreyben, míg párosban - a tajvani Hszie Szu-vej oldalán - Birminghamben nyert WTA-tornát, s ezúttal volt harmadszor döntős.

"Úgy érzem, hogy nyerhető meccs volt, pedig az ellenfél nagyon jól teniszezett - nyilatkozta Babos Tímea. - Sajnos ma rosszul kezdtem, ez elbizonytalanított. Annak viszont örülök, hogy döntőt játszottunk, így kezdtük a szezont."

A magyar teniszező még szombaton elutazik az év első, hétfőn kezdődő Grand Slam-tornája, az Australian Open helyszínére, Melbourne-be, ahol egyesben a francia Kristina Mladenovic ellen lép pályára az első fordulóban, míg párosban a brit Laura Robson oldalán szerepel majd.

eredmény, páros, döntő:
Garbine Muguruza, Maria-Teresa Torro-Flor (spanyol) - Babos Tímea, Mandy Minella (magyar, luxemburgi) 6:3, 7:6 (7-5)

Az első helyen kiemelt, címvédő David Ferrer nyerte a döntőt, így negyedszer végzett az élen a 436 ezer dollár összdíjazású aucklandi keménypályás férfi tornán. A világranglistán ötödik spanyol játékos az ausztráliai viadalon másodikként rangsorolt német Philipp Kohlschreibert verte két szettben, 78 perc alatt a szombati fináléban.

eredmény, döntő:
Ferrer (spanyol, 1.) - Kohlschreiber (német, 2.) 7:6 (7-5), 6:1

Az orosz Jelena Vesznyina nyerte a női egyest a 235 ezer dollár összdíjazású hobarti keménypályás női versenyen, miután a döntőben sima két játszmában, alig másfél óra alatt legyőzte a kilencedik helyen kiemelt német Mona Barthelt, a viadal 2012-es győztesét. A 26 esztendős Vesznyinának - a korábban elbukott hat finálé után - most először sikerült győznie WTA-tornán.

eredmény, egyes, döntő:
Vesznyina (orosz) - Barthel (német, 9.) 6:3, 6:4

A húszéves Bernard Tomic megszerezte az első ATP-tornagyőzelmét hazai pályán.

Sydney, férfiak, döntő:
Tomic (ausztrál) - Anderson (dél-afrikai) 6:3, 6:7 (2-7), 6:3