Vágólapra másolva!
Manny Pacquiao kézrángásából a Parkinson-kór kezdődő jeleire következtetett egy Fülöp-szigeteki orvos.

A Fülöp-szigeteki orvosok agódnak nemzeti hősük iránt, és azt szeretnék, ha többé nem lépne szorítóba, mivel szerintük ennek komoly következményei lehetnek. Pacquiao legutóbb brutális KO-vereséget szenvedett Juan Manuel Marquez ellen, amelynek következtében hosszú percekig hevert mozdulatlanul a padlón.

Dr. Rusitco Jimenez, a Fülöp-szigeteki Magánkórház Szövetség elnöke úgy látja, Pacquiaónál a Parkinson-kór első jeleit is fel lehet fedezni. "Véleményem szerint eljött az ideje, hogy Pacquiao visszavonuljon. És bár még mindig nagyon élesek a reflexei, mostanság észrevettem nála a Parkinson-kór nagyon korai jeleit, de ez csak a saját megítélésem. Általában nem is a fejen, sokkal inkább a kezeken látni ezt először, kisebb rángások formájában. Nem tudtam közelről megvizsgálni, de abból, amit a televíziós interjúk során láttam, ennek a kórnak az első jeleire következtetek.".

Dr. Raquel Fortun, a helyi törvényszéki vezető patológus szintén aggódik az ökölvívó egészsége miatt. "Az agy egy elég sérülékeny dolog. És ha ekkora sokkot kap, mint amit ezen a meccsen láttunk, nagyon veszélyes következményei lehetnek. Az agyunk nem egy kötött, fix helyen van a koponyában, ha bármilyen lökés éri, akkor megszakadnak bizonyos idegi kapcsolatok és kisebb vérzések is bekövetkeznek.".

Pacquiao döntéséről, hogy folytatja-e karrierét, egyelőre nincs biztos hír, de promótere, Bob Arum szeretne tető alá hozni egy ötödik mérkőzést Marquezzel.