Vágólapra másolva!
Többször mellkason szúrták az MTK egyik ökölvívóját egy Szigethalmon történt szilveszteri tömegverekedésben. Sávoly Gergő 17 éves támadóját a rendőrség őrizetbe vette. A klub ökölvívó szakosztálya arról számolt be, hogy egy birkózót is támadás ért ugyanebben az incidensben, az ő állapota jelenleg is kritikus, Sávoly állapota már javult.

Az MTK ökölvívó szakosztályának facebook-oldala részletes beszámolót írt az esetről, az egyik ökölvívójuk, Zsigmond József szüleinek vendéglátójában alakult ki az incidens. A szórakozóhely emeletén szilveszterező bokszolók közül hárman elindultak vécézni az alsó szintre, és ekkor keveredtek szóváltásba egy másik társasággal, melynek tagjai késsel támadtak rájuk.

A rendőrségi jelentés szerint több ember sérülésével járó tömegverekedés tört ki. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, egy 17 éves helyi lakos kedd hajnalban a sörözőben szóváltás, dulakodás után többször mellkason szúrt egy férfit, aki ennek következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A kiskorú támadót őrizetbe vették, és emberölés kísérletének gyanúja miatt eljárást indítottak ellene. Egy másik késelőt még keres a rendőrség.

Ugyanakkor és ugyanott egy másik férfit is bántalmaztak, ő szintén életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az MTK jelentése szerint Sávoly Gergő nyaki artériája megsérült, és millimétereken múlt csak, hogy a szívburka nem sérült a több késszúrás következtében. "Sávoly Gergő már túl van az életveszélyen, a zseniális orvosi teamnek köszönhetően és reméljük, hamarosan elhagyhatja a kórházat" - áll a beszámolóban.

Az MTK a másik sérültet is megemlíti. "Egy birkózót szintén összeszurkáltak a támadók, aminek következtében életveszélyes ma is az állapota, és kevés esély van a felgyógyulására."