Vágólapra másolva!
Egyrészt az igazságtalannak tűnő pontozás, másrészt egy nevetséges blama borzolta a kedélyeket az IBF észak-amerikai bajnoki címéért vívott Tomasz Adamek-Steve Cunningham bokszmeccsen.

A lengyel Adamek és amerikai riválisa magyar idő szerint szombaton késő este a Pennsylvania államban található Bethlehemben csapott össze. A két bokszoló 2008 decemberében találkozott először, akkor megosztott pontozással győzött Adamek, amivel begyűjtötte az IBF cirkálósúlyú világbajnoki övét.

A találkozón a várakozásoknak megfelelően két különböző stratégiával kiálló öklözőt láthatott a publikum, ugyanis míg a címvédő Adamek inkább erőből, egy-egy nagy ütésre alapozva próbálta megoldani a feladatot, addig a technikásabb Cunningham távoli akciókkal és elmozgással igyekezett eredményt elérni.

Forrás: AFP/Getty Images/All Bello
Adamek (balra) csak a második eredményhirdetés után örülhetett

A visszavágó egy tekintetben mindenképpen hasonlított a 4 évvel ezelőtti mérkőzésre, ugyanis a 12. menet után ismét Adamek örülhetett, és ezúttal is megosztva látták őt jobbnak a pontozók, azonban a szakértők, valamint a szurkolók között nem kevesen érezték azt a záró gong után, hogy Cunningham volt a jobb, és döntetlen körüli eredmény lett volna igazságos.

A mérkőzésen leütésre nem került sor, viszont egy furcsa hiba nagy felzúdulást keltett, ugyanis Michael Buffer ringspeaker az összecsapás befejezését követően először döntetlen eredményt hirdetett ki (115-113 Cunningham, 116-112 Adamek, illetve 115-115), majd nem sokkal később korrigáltak, így végül 113-115, 116-112, 115-113 arányban győzött Adamek a vélhetően hosszú ideig vita tárgyát képező mérkőzésen.