Vágólapra másolva!
A világ- és Európa-bajnok úszó, Hosszú Katinka január elsejétől a 2016-os riói olimpiáig a Vasas SC színeiben folytatja pályafutását. Az erről szóló megállapodást vasárnap írta alá a sportolóval az angyalföldi klub elnöke, Markovits László.

"Nem titkolt célunk, hogy a nemrég újjáalakult úszószakosztályunk is az ország legsikeresebb nevelőműhelyei közé tartozzon - nyilatkozta a Vasas első embere. "Katinka szerződtetésével újabb fontos lépést tettünk annak érdekében, hogy hírnevünk tovább erősödjön, és kellő vonzerőt nyújtsunk a jövőben hozzánk csatlakozni kívánó fiatal úszók számára."

Markovits László szerint a példaképeket nem nélkülözhetik a gyerekek, Katinka pedig eddigi eredményeivel rászolgált erre a címre.

"Élsport nélkül nincs utánpótlás-nevelés és ez fordítva is igaz. Örömmel és elégedettséggel tölt el, hogy Hosszú Katinka csatlakozott a Vasas-családhoz!"- fűzte hozzá.

Hosszú Katinka a megállapodást így kommentálta: "Jó érzéssel tölt el, hogy egy ilyen komoly múlttal rendelkező, több mint százéves egyesület színeiben folytathatom pályafutásomat, az edzőm, Shane Tusup irányításával. Ugyanakkor köszönettel tartozom a nevelő egyesületemnek, a Bajai Spartacus SC-nek, ahonnan indult a pályafutásom."

Tusup, Hosszú amerikai edzője a klub honlapjának arról beszélt, hogy tudták, London után változtatásra van szükség, és a Vasassal nagyon ígéretes együttműködést kötöttek.

Az egyezséget segítette, hogy november elején újjáalakult a piros-kékek úszószakosztálya, amely 1945 és 2002 között egyszer már eredményesen működött. A klub honlapjának beszámolója szerint az úszás jelenleg a tizennyolcadik az egyesület által kínált sportági palettán.

A 45 olimpiai bajnoki, számos világ- és Európa-bajnoki, valamint másfél ezernél is több magyar bajnoki címmel büszkélkedő klubban Hosszú Katinka szerződtetésével tovább gyarapodik a kiemelkedő tudású sportolók köre, amelybe például a kardvívó Szilágyi Áron, az idei nyári londoni ötkarikás játékok első magyar aranyérmese is beletartozik.