Vágólapra másolva!
Janics Natasa korábbi edzője, Kovács László szerint Kárász Anna személyében megvan a Szerbiába költözött háromszoros olimpiai bajnok kajakos utóda.

"Ameddig együtt edzettek, Anna gyakran lapátolt jobb időt Natasánál, ami csöppet sem tetszett a rutinos bajnoknak, zsörtölődött miatta" - idézte a Blikk Kovácsot, aki hozzátette, hogy emiatt sokszor visszafogták Kárászt, nehogy sértődés legyen a dologból. "De ennek most örökre vége" - mondta az edző, aki szerint nem kell külön motiválni Janics utódát, mert egy kiemelkedően intelligens kajakosról van szó.

Forrás: MTI/Kovács Tamás
Kárász Anna (elöl) Vad Ninettával párosban

"Azért edzek heti tízszer, hogy ott legyek a 2016-os olimpián" - mondta az U23-as Európa-bajnokságon két aranyérmet nyert 21 éves kajakos, aki az autózásról is lemondott, hogy szegedi albérletéből kerékpárral járjon a Tiszára edzeni, elvégre az is felér egy erősítéssel. Korábban a Maty-éri edzőtelep őre is Kárász Annát jelölte meg Janics utódának, amikor az [origo] tudósítója a szegedi embereket kérdezte meg az olimpiai bajnok távozásáról. "Még csak 21 éves, de minden távon megver mindenkit a korosztályában. Látja azt a fűzfát? Az alatt volt egy lakóbusz, Anna ott aludt, ott tanult, ott élt a versenyszezon alatt. Idővel kitölti majd azt az űrt, amelyet Natasa itt hagy."