Vágólapra másolva!
Bár nem fejezi be pályafutását, legalább egy évig szünetelteti a tízpróbát Zsivoczky Attila. A világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes atléta szeptembertől óraadó tanárként dolgozik a Testnevelési Egyetemen.

A szám országos csúcstartója (8554 pont) az utánpótlás összetett bajnokságon állt rajthoz meghívottként, s 7703 ponttal zárta a versenyt. "Hosszú idő után ismét élveztem a tízpróbát" - nyilatkozott Zsivoczky Attila, aki jelezte: egy szakasz lezárult pályafutásában.

"Az olimpiára nem sikerült kijutnom, az lett volna az utolsó nagy cél. Ha az év elején olyan állapotban vagyok, mint most szeptemberben, akkor jó esélyem lett volna a szint teljesítésére. Elcsúsztam fél évet, részben a sérülések miatt" - mondta a DSC atlétája.

Hozzátette: azt nem szeretné kijelenteni, hogy már nem fog több tízpróbát teljesíteni. "A komoly felkészülést igénylő tízpróbát egy évig biztos szüneteltetem, inkább egyéni számokra készülök. Nem mondom, hogy befejeztem, mert az túl véglegesnek tűnne. Ha például az Európa-kupa-csapatban szükség lesz rám, akkor azt vállalom." - jelentette ki.

A 35 éves Zsivoczky Attila nagy nemzetközi versenyen utoljára a 2008-as pekingi olimpián indult, ahol az első szám után nem folytatta szereplését, hogy elkerülje a komolyabb sérülést. Három év után, 2010 szeptemberében csinálta végig újra a tíz próbát, s megnyerte az országos bajnokságot.

Az olimpiai bajnok kalapácsvető, Zsivótzky Gyula fia szeptembertől óraadó tanárként dolgozik a Testnevelési Egyetemen, kondicionális képességfejlesztést tanít.