Vágólapra másolva!
Nem aggódik riválisa veretlensége miatt Erdei Zsolt következő ellenfele. Isaac Chilemba szerint a világbajnoki meccs kapujába repítheti őt, ha megnyeri a szeptemberi összecsapást Connecticutban.

"Az eddigi legnagyobb meccsem lesz, nagyon hálás és egyben izgatott vagyok tehát a lehetőség miatt" - nyilatkozta a Boxingscene.com-nak a 25 éves dél-afrikai (19 gy, 1 v, 1 d). "Óriási sansz, amit nem akarok elszórakozni. Éppen ezért tízszer keményebben dolgozom, mint bármikor, bizonyítani akarom, hogy kiérdemeltem a helyemet olyan nagy tévétársaságoknál, mint az HBO."

Chilembát ellenfele veretlenségével és korábbi világbajnoki címeivel is szembesítették. "Én is voltam már világbajnok az IBO-nál, nagyközépsúlyban. A veretlensége pedig egyáltalán nem ijeszt meg, hiszen nem volt még ilyen szintű ellenfele, mint én. Egy Erdei felett aratott győzelem egy világbajnoki meccs kapujába repítene engem, és elérhető közelségbe kerülnének hozzám az igazi élmenők."

Erdei ellenfele a győzelemhez vezető útról is beszélt. "Alázat, fegyelem és motiváció kell mindenekelőtt, illetve, hogy sikerüljön megvalósítani a stratégiámat."

Chilemba szeptember 29-én Connecticutban, a Foxwoods Casinoban mérkőzik meg a korábbi félnehéz-, és cirkálósúlyú világbajnok Erdei Zsolttal. A magyar klasszis eddigi 33 profimeccsén veretlen maradt, utoljára Byron Mitchell ellen bokszolt 2011 júniusában, akit TKO-győzelemmel vert a hatodik menetben.

www.profiboksz.hu