Vágólapra másolva!
Nem elég, hogy elvesztette az addig begyűjtött 13 millió forintnak megfelelő nyereményt, még több mint 2 millió forintnyi büntetést is kell fizetnie a vonalbírót megrúgó David Nalbandiannak, aki ellen rendőrségi eljárás is indult.

Vizsgálatot indított a brit Scotland Yard az argentin teniszező, David Nalbandian ellen, miután a vasárnapi meccsén dühében belerúgott egy reklámtáblába, és egyben a tábla mögött ülő vonalbíróba is. Nalbandian így hiába nyerte meg az első játszmát a 625 ezer euró összdíjazású, londoni füves pályás torna döntőjében, ugyanis leléptették a rúgás miatt, a viadalt a horvát Marin Cilic nyerte meg.

"Tudunk a június 17-i incidensről. Egy panasz érkezett a rendőrséghez, és vizsgáljuk azt" - olvasható a Guardianben a Scotland Yard egyik szóvivőjének nyilatkozata. Azt nem árulta le, hogy ki panaszolta be Nalbandiant. A vonalbíró lábszárán egy mély seb keletkezett a felrúgott reklámtábla miatt.

Nalbandian a visszaléptetés miatt elvesztette az addig megkeresett 36 ezer fontját (13 millió forint), sőt, 6400 font (2,3 millió forint) büntetést is kapott. "Az incidens nem jelenti azt, hogy nem térek vissza ide egy év múlva. Nagyon szeretem ezt a tornát. Ez egy nagyon rossz helyzet mindenkinek, és őszintén bocsánatot kérek a történtekért" - nyilatkozta Nalbandian.