Vágólapra másolva!
Későn szedte össze magát Sara Errani a Roland Garros női döntőjében, amit Marija Sarapova két sima szettben megnyert. Az orosz játékos hétfőtől világelső, és immár mind a négy Grand Slam-tornát megnyerte egyszer-egyszer.

Élete első Grand Slam-döntőjét játszotta Sara Errani a Roland Garroson. A 25 éves olasz megilletődötten kezdett, Sarapova rögtön 4-0-ra elhúzott. Errani valamelyest összeszedte magát, egyszer brékelt is, visszakapaszkodott 5-3-ra, ám akkor Sarapova kiszerválta a szettet.

A második játszmában a hétfőtől világelső orosz lány rögtön elvette ellenfele adogatását, majd ha nehezen is, de megerősítette brékelőnyét. Szorosabbá vált a küzdelem, mindketten többször bréklabdáig jutottak, de a játékok egy kivételével Sarapova javára dőltek el.

Az orosz 5:2-nél adogathatott a tornagyőzelemért, Errani nem adta könnyen a bőrét, de 30:30-nál Sarapova egy mesteri elütéssel meccslabdához jutott. Errani ezt, majd a következő meccslabdát is hárította, a harmadikat azonban már nem tudta.

Forrás: AFP/Patrick Kovarik

Sarapova a negyedik Grand Slam-győzelmét aratta, az elsőt a Roland Garroson, és ezzel megcsinálta a karrier Grand Slamet. Errani a Párizsban nyert pénzdíjat az olaszországi földrengés áldozatának ajánlotta fel, és azt mondta, nem szeretné, ha megváltozna az élete ettől a sikertől.

Roland Garros, női egyes döntő:
Marija Sarapova (orosz, 2.) - Sara Errani (olasz, 21.) 6:3, 6:2