Vágólapra másolva!
A második helyen kiemelt Marija Sarapova női egyesben bejutott a döntőbe a francia nyílt teniszbajnokságon, és sikerével hétfőtől élre áll a világranglistán.

A 25 éves orosz játékos a csütörtöki második elődöntőben a wimbledoni bajnok cseh Petra Kvitovánál bizonyult jobbnak két játszmában. A szombati végjátékban az olasz Sara Errani vár majd rá.

A korábban is világelső Sarapova pályafutása során először játszhat döntőt a párizsi Grand Slam-tornán, és azzal, hogy bejutott a fináléba, hétfőtől letaszítja a világranglista éléről a fehérorosz Viktorija Azarenkát. Legutóbb 2008-ban állt a WTA-rangsor első helyén.

Sarapova előtt a májusban Budapesten diadalmaskodott Sara Errani jutott be a fináléba. A 25 éves olasz játékos az elődöntőben a tavalyi US Open bajnokát, az ausztrál Samantha Stosurt győzte le három játszmában. Errani ezzel szintén élete első Grand Slam-döntőjére készülhet.

A negyedik helyen kiemelt olasz Sara Errani, Roberta Vinci és a hetedikként rangsorolt orosz Marija Kirilenko, Nagyja Petrova duó játssza a döntőt női párosban. Az egyesben is finalista Errani már szerdán kiharcolta a továbbjutást társával, míg a másik ágon sötétedés miatt csak csütörtökön fejeződött be a csata.

Az első helyen kiemelt, címvédő Max Mirnyij, Daniel Nestor kettős és a másodikként rangsorolt Bob Bryan, Mike Bryan duó jutott a döntőbe a férfi párosoknál.

A hetedik helyen kiemelt Sania Mirza, Mahesh Bhupathi indiai duó nyerte a vegyes párosok tornáját, miután a csütörtöki döntőben két szettben jobbnak bizonyult lengyel, mexikói riválisánál.

Eredmény, elődöntők:
női egyes:
Errani (olasz, 21.) - Stosur (ausztrál, 6.) 7:5, 1:6, 6:3
Sarapova (orosz, 2.) - Kvitova (cseh, 4.) 6:3, 6:3

női páros:
Kirilenko, Petrova (orosz, 7.) - Hlavackova, Hradecka (cseh, 5.) 4:6, 7:5, 7:5

férfi páros:
Mirnyij, Nestor (fehérorosz, kanadai, 1.) - Bracciali, Starace (olasz, 14.) 6:3, 6:4
B. Bryan, M. Bryan (amerikai, 2.) - Ul-Hag Qureshi, Rojer (pakisztáni, holland, 10.) 6:3, 7:6 (8-6)

szerdán játszották:
Errani, Vinci (olasz, 4.) - Llagostera Vives, Martinez Sanchez (spanyol, 12.) 6:4, 6:2

vegyes páros, döntő:
Sania Mirza, Mahesh Bhupathi (indiai, 7.) - Klaudia Jans-Ignacik, Santiago Gonzalez (lengyel, mexikói) 7:6 (7-3), 6:1