Vágólapra másolva!
A világelső szerb Novak Djokovic és a harmadik kiemelt svájci Roger Federer ötjátszmás mérkőzésen győzött kedden a Párizsban zajló francia nyílt teniszbajnokságon, ezzel mindketten bejutottak az elődöntőbe.

Djokovic jól kezdett a hazai Jo-Wilfried Tsonga ellen, a 6:1-re megnyert első játszma után azonban a második és harmadik szettet is elvesztette. A negyedikben óriási csatát vívtak a felek, a szerb játékosnak négy meccslabdát is hárítania kellett, ám végül a rövidítésben ő volt a jobb, a döntő szettben pedig már magabiztos volt.

"A meccs legnagyobb részében ő volt a jobb" - nyilatkozta a meccs után Djokovic. "Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy négy mecslabdáról fordítani tudtam, nem is tudom, hogy sikerült. Fantasztikus találkozó volt, remélem, mindenki élvezte."

A szerb hozzátette: tudta, hogy a közönség a hazai pályán szereplő Tsongának drukkol. "Nagyon jól kezdett, ezért nehéz volt koncentrálnom, de hittem benne, hogy van még esélyem. Nagyon agresszíven játszott, ha ő nyer ma, azt mondatnánk, hogy megérdemelte a sikert."

Federer, aki 2009-ben diadalmaskodott a Roland Garroson, simán elvesztette az első szettet, a másodikat pedig a rövidítésben bukta el az argentin Juan Martin del Potro ellen, ám ezt követően nagyon összeszedte magát és végül biztosan került a négy közé.

"Úgy tudom, valamilyen probléma volt a térdével, hihetetlen, hogy be tudta fejezni a mérkőzést" - mondta Federer. "Úgy küzdött, mint egy hős."

Djokovic és a 31. Grand Slam-elődöntőjébe jutott Federer egymással csap majd össze az elődöntőben.

Forrás: AFP
Vajon volt-e olyan pillanat, amikor Djokovic nem hitt a sikerében?

Eredmények, negyeddöntő:
férfiak:
Djokovic (szerb, 1.) - Tsonga (francia, 5.) 6:1, 5:7, 5:7, 7:6 (8-6), 6:1
Federer (svájci, 3.) - Del Potro (argentin, 9.) 3:6, 6:7 (4-7), 6:2, 6:0, 6:3

nők:
Stosur (ausztrál, 6.) - Cibulkova (szlovák, 15.) 6:1, 6:4
Errani (olasz, 21.) - Kerber (német, 10.) 6:3, 7:6 (7-2)