Vágólapra másolva!
A 2009-ben győztes orosz Szvetlana Kuznyecova két szettben kikapott az olasz Sara Erranitól, így kiesett a legjobb 16 között a Párizsban zajló francia nyílt teniszbajnokságon. Ugyanígy járt a női világelső, Viktorija Azarenka is, akit a szlovák Dominika Cibulkova győzött le. A férfiak világelsője, Novak Djokovic nagyon megszenvedett az olasz Andrea Seppivel, de végül ötszettes meccsen továbbjutott.

Djokovic parádésan kezdte a Seppi elleni nyolcaddöntőt, gyorsan 3:0-ra elhúzott, de az olasz visszajött, 5:4-re fordított, majd kiszerválta a játszmát. A második játszmában 2:2-nél Seppi egy káprázatos labdamenet végén brékelte a világelsőt, aki ugyan rövidítésre mentette a szettet, de egyenlíteni nem tudott.

Djokovic a harmadik szettben aztán magára talált, bár többször is elvesztette az adogatójátékát, de Seppit négyszer is brékelte, így ismét nyílt lett a meccs. A negyedik játszmában mindkétszer egyszer-egyszer bukták el a szervagémjüket, majd Djokovic 6:5-ös vezetésnél ismét brékelt, és ezzel kiharcolta a döntő szettet. A lélektani fölény ekkor már a szerbnél volt, aki ezt ki is használta, és végül egy kőkemény tenyeressel lezárta a 4 óra 18 perces meccset.

Roger Federernek sem ment könnyen a szerencsés vesztesként főtáblás belga Goffin elleni meccs, a világranglista 109. helyezettje ugyanis óriási meglepetésre behúzta az első játszmát. Federer aztán a folytatásban feljavult, és végül négy játszmában kiharcolta a negyeddöntőt.

eredmények, nyolcaddöntő, nők:
Kerber (német, 10.) - Martic (horvát) 6:3, 7:5
Errani (olasz, 21.) - Kuznyecova (orosz, 26.) 6:0, 7:5
Cibulkova (szlovák, 15.) - Azarenka (fehérorosz, 1.) 6:2, 7:6 (7-4)
Stosur (ausztrál, 6.) - Stephens (amerikai) 7:5, 6:4

férfiak:
Djokovic (szerb, 1.) - Seppi (olasz, 22.) 4:6, 6:7 (5-7), 6:3, 7:5, 6:3
Federer (svájci, 3.) - Goffin (belga) 5:7, 7:5, 6:2, 6:4.