Vágólapra másolva!
Balázs Attila nagy meglepetésre legyőzte pénteken a belga Xavier Malisse-t, ezzel bejutott az elődöntőbe a 398 250 euró összdíjazású bukaresti tenisztornán.

Az elmúlt nyolc év első magyar ATP-főtáblása 2 óra 15 perc alatt 4:6, 6:3, 6:4-re verte belga ellenfelét, aki a 67. helyen áll a világranglistán.

Az első játszmában a belga játékos az ötödik gémben brékelte a magyart, és előnyét végig megtartva jutott előnyhöz. A folytatásban a 31 éves Malisse már a szett elején elvette Balázs adogatójátékát, ekkor úgy tűnt eddig tartott a magyar diadalmenete. Ám Balázs kiegyenlített (3:3), majd olykor egészen zseniális megoldásokkal nagy harcban megnyerte a második szettet.

A mindent eldöntő utolsó felvonásban Malisse egyre jobban elfáradt, kétszer is masszőr segítségét kérte. Balázs a harmadik gémben brékelte őt, hozta az adogatásait, 5:4-nél két meccslabdához jutott, melyek közül a másodikat értékesítette.

"Élvezetes, jó meccs volt, most jött ki a sok munka, amit edzőmmel Bardóczky Kornéllal végeztünk el" - mondta az MTI-nek Balázs. "Jól ment a játék, végre elhittem, hogy győzni tudok komolyabban jegyzett teniszezővel szemben is. Szándékosan rövidítettem sokat, az elején elérte a belga a labdákat, a mérkőzés döntő szakaszában azonban már jóval kevésbé."

A 23 esztendős magyar teniszező következő ellenfele az olasz Fabio Fognini lesz. Balázs elmondta, vele még nem játszott, de sokat látta a tévében: "Nagyon változatosan játszik. Jól fut, remek keze van."

A selejtezőből indult Balázst megelőzően Sávolt Attila játszhatott a magyarok közül ATP-verseny főtábláján, még 2004-ben. A sorozatban legutóbb elődöntőbe szintén Sávolt jutott be, 2002-ben a lengyelországi Sopotban.