Vágólapra másolva!
Juan Carlos Gomez sajátos győzelemmel vágott vissza tavaly szeptemberi legyőzőjének, Darnell Wilsonnak a németországi Schwerinben rendezett Universum-gálán.

A nyolcmenetesre kiírt nehézsúlyú összecsapás viszonylag eseménytelenül indult, mígnem a harmadik menet végén az amerikai Wilson váratlanul padlóra küldte egy kemény fejre mért jobbossal a kubai Gomezt.

A korábbi cirkálósúlyú világbajnok felállt, és bár szédültnek tűnt, túlélte a szünetig hátralévő időt. A lehetőségen felbuzduló amerikai a negyedik felvonás elején támadásba lendült, és többször is eltalálta riválisát.

Ezután azonban a nagy fölényben levő Wilson váratlanul a jobb szeméhez kapott, és jelezte, megsérült. A nagyon erősen vérző repedést látva a mérkőzésvezető kikérte a ringorvos véleményét, aki a befejezést javasolta, a bíró pedig le is léptette Wilsont.

Ekkor még nem lehetett pontosan tudni, hogy vétlen fejelés, vagy ütés okozta a sérülést, előbbi esetben eredmény nélkül zárult volna a találkozó.

Rövid tanakodás után utóbbi verzió lépett életbe, és kihirdették Gomez TKO-győzelmét. A kubai öklöző mérlege ezzel 50 győzelem (38 KO/TKO), 3 vereség, 0 döntetlen.