Vágólapra másolva!
A februári sikerek, a bogotai elődöntő és a monterrey-i tornagyőzelem után a világranglista 68. helyén álló Babos Tímea hétfőtől a koppenhágai tenisztornán lép pályára, ahol akár a volt világelső Caroline Wozniackival is meccselhet.

A 18 éves játékos az elmúlt hetekben a jól megszokott hazai környezetében, a Park Teniszklubban készült, de már alig várja, hogy versenyezhessen.

"Az utóbbi időben úgy alakult, hogy a meccseket már jobban kedvelem az edzéseknél, így nagyon várom már a koppenhágai tornát" - mondta Babos. "Most meglehet az esélyem arra, hogy top tizes teniszezővel találkozzam, hiszen Wozniacki is indul. Ez jó erőfelmérés lehet, ha úgy adja a sorsolás. Plusz motivációt jelentene."

A korábbi világelső, a dán Caroline Wozniacki 2010-ben és 2011-ben is megnyerte a tornát.

A dán szervezők idén szerettek volna salakos tornát rendezni, de a magas költségek miatt végül idén is marad a Farum Arena kemény pályája. "Imádom a kemény pályát" - mondta Babos. "Az utóbbi időben amúgy is felváltva játszottam salakon és kemény pályán."

A fiatal teniszező a verseny előtt a Sportkórházban járt, teljes felülvizsgálaton esett át. A szokásos negyedéves teljesítmény-tesztet végezte el, valamint a havi testösszetétel-vizsgálatot. A napi öt óra tenisz mellett része a napi rutinnak a masszázs, nyújtás és a különböző fizikai képességeit fejlesztő, illetve a sérülést megelőző foglalkozások. Heti két alkalommal pedig a sportpszichológusával is konzultál Babos Tímea.