Vágólapra másolva!
Lennox Lewis a saját hivatalos oldalán jelentette be, hogy szeptemberben ismét összecsap a jelenkor egyik legjobb nehézsúlyú ökölvívójával, Vitalij Klicskóval. A hírt érdemes fenntartásokkal kezelni, mert április elsején került ki a honlapram, de azóta sem vették le.

"Kilenc évnyi távollét után a nehézsúly korábbi királya, Lennox Lewis visszatér a ringbe, hogy létrejöhessen minden idők egyik legjobban várt visszavágója" - írta a 46 éves korábbi brit klasszis bunyós honlapja.

A hír szerint a WBC ukrán nehézsúlyú világbajnoka szeptember 29-én, Hamburgban vághat vissza Lewisnak a kilenc évvel ezelőtti vereségért, akkor Klicskónak csúnyán felrepedt a szemöldöke és az arca, emiatt a hatodik menetben leléptették, pedig a pontozóknál az ukrán vezetett.

A titkos tárgyalások Lewis honlapja szerint közel két évet vettek igénybe. Az üzleten Lewis állítólag 165 millió dollárt kereshet, és ha ismét győz, akkor megkapja az automatikus jogot arra, hogy Vlagyimir Klicskóval is megmérkőzzön, ő jelenleg a WBO, az IBF és a WBA világbajnoka.

"Mióta visszavonultam, figyelemmel követem Klicskóék uralmát, és minden meccsükön azt látom, hogy az ellenfeleik rossz úton járnak. Egyszerűen nem bírtam ki, hogy ne lépjem ezt meg, és végül kötöttünk egy megállapodást, amivel mindenki jól jár" - mondta Lewis, aki az elmúlt hetekben többször is beszólt Kilicskóéknak, kijelentve, hogy miattuk halott a nehézsúly, Vitalijon pedig egyre inkább látszanak az öregedés jelei.

Forrás: AFP/Hector Mata
Forrás: AFP/Hector Mata

Hogy az április elsején megjelent hírt mennyire kell komolyan venni, egyelőre nem tudni, mindenesetre továbbra is kint van Lennox Lewis oldalán, és hivatalos cáfolat sem érkezett még Klicskóék részéről.