Vágólapra másolva!
A botrányairól is elhíresült bokszpromóter, Ahmet Öner szerint az elmúlt húsz évben nemzetközileg is nagy sikereket elérő német profi ökölvívás a csőd szélén áll, gyakorlatilag halott. Szerinte a jelenlegi résztvevők csak mentik a menthetőt vagy a közönséget vágják át.

"Az Universum pár évvel ezelőtt még Európa legnagyobb és legbefolyásosabb istállója volt, most romokban fekszik" - kezdte Ahmet Öner, aki szerint a Sauerland-istálló egyre inkább Skandináviába próbálja áthelyezni az üzletet, és továbbra is kétes döntésekkel hívja fel magára a figyelmet, Felix Sturm pedig csak pénzt szerez magának az ismeretlen ellenfeleivel.

"Nem csoda, hogy a nézettség rohamosan esik vissza, a televíziók pedig visszalépnek" - mondta a promóter, majd Klicskóék meccseit is kritizálta.

"Németország két legjobbja két ukrán, akiknek az ismeretlen ürgék elleni mérkőzéseik annyira unalmasak, hogy senki a világon nem kíváncsi rájuk, leszámítva az idióta német közönséget. Nem értem például, hogy miért nem jön végre a Povetkin elleni meccs. Povetkin világbajnoknak nevezi magát, de nem hajlandó kiállni Klicskóék ellen. Sauerland ehelyett Huckkal bokszoltatja, hogy egyik legdrágább bokszolóját eltávolítsa az útból, és egy vereséggel ismét olcsóbbá tegye. Üzletileg megértem a dolgot, de ez a meccs először is egy óriási átverés, de annak is a jele, hogy Sauerland nem lát jövőt a németországi bokszban, különben nem küldte volna vágóhídra a két legjobbját."

Ahmet Öner szerint korábbi ökölvívója, Felix Sturm sem véletlenül lett világbajnok, ugyanis nem akart Gennady Golovkin ellen bokszolni, mert tudta, hogy semmi esélye nem lenne ellene. "Ha eljön ez a találkozó, akkor Sturmnak is befellegzett, de a többi világbajnok, például Pirog és Martinez ellen sincs egy fikarcnyi esélye sem. Éppen ezért hoz C-ligás ellenfeleket, de még ezeket sem tudta meggyőzően megverni."

Öner szerint leginkább Klaus-Peter Kohl, az Universum tulajdonosa tette tönkre a német ökölvívást. "Bármely más promóter a világon megnyalta volna az összes ujját, ha olyan szerződése lett volna, mint neki a ZDF-fel. Óriási gondatlanság volt, de a másik oldalt nézve, lehet, hogy Kohl csak Napóleont játszott, aki pontosan megtervezte, hogy felégetett földet hagy maga után, amin nem tudnak majd építkezni az utódai. Az Universum a ZDF-es szerződésig mindent jól csinált, utána azonban jelentéktelen címekért, gyenge bokszolókat küldtek szorítóba még gyengébb ellenfelekkel, bevásároltak egy csomó kelet-európait, akikre Németországban senki nem volt kíváncsi. Erőltették a női bokszot, közben alig adtak el jegyeket, mert nagystílűen szinte mindet elajándékozták, hogy a tv-ben mégse az üres lelátók előtt kelljen bokszolniuk. Ez mind-mind közrejátszik abban, hogy jelenleg Németországban nem lehet nyereséges gálát rendezni. A szurkolók nem akarnak jegyet venni és a tv-ben sem bíznak, mert évek óta tudatosan félrevezetik őket."