Vágólapra másolva!
A szervezők szerint elindul a január 16-án rajtoló Australian Openen Venus Williams, az amerikaiak hétszeres Grand Slam-győztes teniszezője, aki autoimmunbetegséggel - Sjögren-szindrómával - küzd, jelenleg csak 102. a világranglistán.

"Beszéltem a menedzserével, és nincs változás Venus programjában, azaz eljön Melbourne-be" - jelentette be pénteken Craig Tiley tornaigazgató.

A 31 éves sztár néhány napja lemondta szereplését a január 3-án kezdődő aucklandi versenyen. Döntését azzal indokolta, hogy a szeptemberi US Open óta hónapokat hagyott ki, s még mindig nem érzi magát megfelelő fizikai állapotban.

Williams az amerikai nyílt bajnokságon csak az első fordulóban lépett pályára, majd autoimmunbetegsége miatt visszalépett. A karrierje során 43 tornát nyert teniszezőnél Sjögren-szindrómát állapítottak meg. Ez a kór befolyásolja az energiaháztartást, és fáradtságot, valamint ízületi fájdalmat okoz.

Venus november 24-én húga, Serena ellen játszott és nyert meg egy bemutató mérkőzést. Az idősebbik Williams nővér az idén alig versenyzett, és a sok kihagyás miatt jelenleg csak 102. a világranglistán.