Vágólapra másolva!
A váltósúlyú ökölvívóklasszis, Floyd Mayweather évek helyett akár pár napos börtönnel is megúszhatja, hogy tavaly alaposan megverte exbarátnőjét.

A szerdán ismertetett jogi minősítés szerint ugyanis az amerikai ökölvívó nem bűncselekményt, hanem vétséget követett el akkor, amikor közös otthonukban megverte korábbi barátnőjét.

Mayweathert a múlt év szeptemberében Las Vegasban átmenetileg őrizetbe is vették családon belüli erőszak, továbbá lopás és zaklatás vádjával. A most 34 éves, veretlen öklözőt volt barátnője - gyermekeinek anyja - jelentette föl, miután állítása szerint előbb megverte, majd ellopta a telefonját.

Josie Harris a felvett jegyzőkönyvben azt rögzíttette, hogy Mayweather megtépte a haját, arcon ütötte, miközben azt kiabálta, hogy megöli őt és új barátját. Mayweathert 3000 dollár óvadék ellenében engedték szabadon.

A tényállás mostani bírósági minősítése azt jelenti, hogy a jelenleg váltósúlyban világbajnok bokszoló - szemben az akár 34 évi börtönnel fenyegető bűntettel - immár jóval enyhébb büntetéssel számolhat. Mindössze háromezer dolláros pénzbüntetésre és két naptól tizennyolc hónapig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik a vétkest, akinek azt a cselekményét is elnézték, hogy még ugyancsak tavaly, egy parkolásakor támadt vita közben életveszélyesen megfenyegetett két biztonsági őrt.

Makulátlan viszont Mayweather bizonyítványa a szorítóban: eddigi 42 profi meccsét kivétel nélkül megnyerte, ráadásul 26-ot kiütéssel.