Vágólapra másolva!
A Jövő SC edzője, Virth Balázs a Blikk csütörtöki hírével szemben azt állítja, hogy Verrasztó Dávid nem ütötte meg őt a rövidpályás úszó-Eb záróbankettjén, Verrasztó és Gyurta Gergely konfliktusa pedig kézfogással zárult még aznap éjszaka.

Az úszószövetség fegyelmi vizsgálatot indított Verrasztó Dávid ügyében, miután napvilágot látott, hogy az Európa-bajnok úszó a szczecini rövidpályás Eb záróbankettjén megütötte versenyzőtzársát, Gyurta Gergelyt. Verrasztó azért vetkőzött ki magából, mert Gyurta egy gratuláló SMS-t küldött a barátnőjének, a szintén válogatott Joó Sárának.

A Blikk csütörtöki híre szerint Verrasztó az egyik közbeavatkozni próbáló edzőt, Virth Balázst is megütötte, a szakember szerint azonban ez nem igaz.

"A szóban forgó két úriember összekülönbözött Sárán - főleg Verrasztó Dávid vett valamit nagyon zokon -, és kimentek a szórakozóhely elé, hogy lerendezzék a vitájukat. Utánuk siettem, és még időben sikerült közéjük állnom" - mondta a Jövő SC edzője a Sonline.hu-nak adott nyilatkozatában.

"A bulvárlapban közöltekkel ellentétben nem ömlött az orromból a vér, mivel Verrasztó Dávid nem ütött meg. Ezután hazamentünk a szállásunkra, ahol az volt az első dolgom, hogy Kiss Lászlót tájékoztattam a történtekről. Akkor ott melegében le is ültünk, hogy átbeszéljük és megvitassuk a történteket. A balhé végül úgy zárult le, hogy Verrasztó Dávid és Gyurta Gergely kezet nyújtott egymásnak."

Verrasztónak nem ez az első fegyelmi ügye, tavaly a margitszigeti Európa-bajnokságon, miután célba ért a 200 vegyes selejtezőjében, a középső ujját felmutatva üzent valakinek. A mostani fegyelmi vizsgálatban január közepére várható határozat az úszószövetség szerint.