Vágólapra másolva!
Az év egyik legjobb mérkőzésén nagy meglepetésre Amir Khan vereséget szenvedett Lamont Petersontól, és ezzel elveszítette a WBA és IBF kisváltósúlyú világbajnoki címeit.

A címvédő Khan szombaton éjszaka Washingtonban Peterson ellen húzott kesztyűt, és az amerikai bunyós az év egyik legnagyobb meglepetését okozva alaposan megtréfálta a favoritnak számító brit bunyóst.

Khan számára jól indult a találkozó, ugyanis Petersonra már az első menetben rászámolt a vezetőbíró, azonban az agresszív, végig támadó kihívó magára talált.

A hetedik felvonásban már Khantól vontak le pontot lökésért, majd egy hasonló szituációt követően - állj utáni ütésért - a záró, tizenkettedik menetben is pontlevonással büntették a világbajnokot.

A látványos, folyamatos ütésváltásokkal tarkított összecsapás végén Peterson örülhetett, ugyanis a pontozók 113-112, 113-112, 110-115 arányú megosztott pontozással az amerikai bunyóst látták jobbnak, aki ezzel először csatolhatott világbajnoki öveket a derekára, míg Khan a 2008-as Breidis Prescott elleni KO-vereséget követően először kapott ki.

A meccs eredményhirdetése és összefoglalója: