Vágólapra másolva!
A hétvége legjobban várt mérkőzésén a WBA nagyváltósúlyú világbajnoka, Miguel Cotto izgalmas csatában vágott vissza első legyőzőjének, Antonio Margaritónak, akit technikai KO-val vert meg.

A New York-i Madison Square Gardenben rendezett bokszgálán a Puerto Ricó-i Cotto sokat mozgott, és rendre megelőzte mexikói ellenfelét, akinek a hetedik menetben vérezni kezdett a szeme körül, ezt a sérülést még a Manny Pacquiao elleni meccsen szedte össze.

Cotto a meccs előtt arról beszélt, hogy kettejük 2008-as meccsén Margarito azért győzte le őt, mert szabálytalan bandázst használt, bűnözőnek nevezte ellenfelét, és közölte, hogy ezúttal főleg a műtött szemét fogja támadni, és ez be is jött neki, ugyanis a 10. menet elején a ringorvos tanácsára a bíró végül beszüntette a találkozót, és kihirdette Cotto TKO-győzelmét.

Margarito szerint ugyanakkor nem kellett volna még véget vetni a meccsnek. "Egyértelműen Cottónak kedveztek ezzel a döntéssel. A bíró háromszor is megkérdezte, hogy mennyit mutat, mindig jól válaszoltam, és kértem, hogy hadd mehessek ki a következő menetre is, de ezt nem engedték" - mondta.

"Volt egy feladatom, megcsináltam, és nem is akárhogy, Margarito arca mindent elárul. Az egyik szemét azért tudatosan nem ütöttem szét, hogy legalább azzal lássa majd a tükörben, hogy mit csináltam vele" - reagált röviden Cotto.

Cotto két vesztes meccs mellett pályafutása 37. győzelmét aratta (a harmincadikat KO-val), kihívójának pedig 38 siker mellett ez volt profi karrierje nyolcadik veresége.

Margarito szeme nem bírta:

Profiboksz.hu