Vágólapra másolva!
Csütörtökön hivatalossá vált, hogy a lólengésben világbajnok Berki Krisztián indulhat a jövő évi, londoni olimpián.

A Nemzetközi Torna Szövetség honlapján nyilvánosságra hozta a játékokra kvótát szerzett versenyzők listáját, s a névsorban - a várakozásoknak megfelelően - a két hete, Tokióban vb-címét megvédő Berki neve is szerepel.

A tornászoknál elvileg egyértelmű volt a helyzet a vb előtt: ha Berki két másik szerén (gyűrű, nyújtó) az összes versenyző által elért pontszám átlagának a 85 százalékát megszerzi és lovon érmes, kvalifikálja magát.

A tiszta szabályrendszer ellenére azonban egyelőre még nem volt hivatalos, hogy a magyar versenyző ott lehet-e Londonban, miután a nemzetközi szövetség eddig adós volt a bejelentéssel.

A magyar csapat még a helyszínen több számítást végzett, és mindegyik alapján az jött ki, hogy megvan az olimpiai kvóta - ez azonban csak most vált hivatalossá.

"Nagyon örülök, szinte villámcsapásként ért a hír. Az az igazság, hogy az elmúlt időszakban folyamatosan járok nyilatkozni, és mindenütt ezt kérdezik tőlem. Még néhány perce is azt mondtam egy interjúban, hogy nem tudom. És most megvan. Bevallom, eddig sem voltam ideges, hiszen megvolt a magyar csapat számítása, és bíztam benne, de most már végérvényesen megnyugodtam, hiszen hivatalossá is vált" - idézte a magyar szövetség (MATSZ) hírleve Berki Krisztiánt, aki Magyarországon legközelebb a hétvégi, szombathelyi Magyar GP-n lesz látható, ahol vasárnap 15 és 16 óra között tart bemutatót.

"Nagyon vártuk már a hivatalos hírt, természetesen nagyon boldogok vagyunk. Utólag azért örülünk is, hogy ilyen sokáig vártunk, hiszen így sokat foglalkoztatott minket a magyar sajtó" - nyilatkozott Magyar Zoltán, a MATSZ elnöke.