Vágólapra másolva!
A londoni olimpia után nem készít fel több kajakost Fábiánné Rozsnyói Katalin, akit korábban hatszor választottak az év edzőjének Magyarországon.

"Sok rosszat kaptam, sokat nyeltem. Már 54 évet eltöltöttem a kajakosok mellett, jövőre jubilálok, akkor szeretném abbahagyni" - idézte a Telesport.hu Fábiánnét, akinek kajakosai közül tízen szerepeltek a szegedi világbajnokságon, az indulókból hatan érmet nyertek, a hat érmesből pedig három világbajnok lett.

"Mindezt úgy, hogy tíz hónapja egy fillért sem láttak az egyesülettől" - jelentette ki az MTV Út Londonba című műsorában Rajna András, az MTK szakosztály-igazgatója, aki szerint Fábiánné Rozsnyói Katalin a saját pénzéből fedezte a vb előtt a sportolók spanyolországi edzőtáborát.

"Kati néni segített most is. Spanyolországban azonban már nem volt pénzünk, nem tudtunk rendesen táplálkozni, magunknak főztük minden ételt. Nagyon fontos, hogy egy edzőtáborban mit eszünk" - mondta a nehézségek ellenére Tóth Dáviddal világbajnoki címet nyert Kulifai Tamás.

Fábiánné korábban többször is elhatározta már, hogy befejezi az edzősködést, de később mindig meggondolta magát. "Mert mindig megsajnálok valakit. Peking után, ha Benedek Dalma nem jön oda, hogy én csak Kati nénivel tudom megcsinálni a következő négy évet, akkor én már nem vagyok edző" - mondta az [origo]-nak az év elején adott interjújában.