Vágólapra másolva!
Elvesztette a WBC félnehézsúlyú világbajnoki címét Bernard Hopkins, miután a második menetben technikai KO vereséget szenvedett Chad Dawsontól. Hopkins szerint Dawson szabálytalan megmozdulása okozott neki sérülést, az új bajnok viszont szimulálással vádolja 46 éves ellenfelét.

A lagymatagon induló meccs eseményei a második menetben pörögtek fel, amelyben mindkét bunyós aktívan kezdett, majd egy összeakaszkodás után Dawson a padlóra lökte Hopkinst. A címvédő ezután jelezte, hogy megsérült a válla, és nem tudja folytatni. A mérkőzésvezető szerint azonban nem történt szabálytalanság, és a kaliforniai szabályok szerint ilyenkor technikai KO-t kell hirdetni.


Hopkins felháborodva fogadta az ítéletet, szerinte nyilvánvaló szabálytalanság történt, és Dawson kezdettől fogva "piszkos taktikát" alkalmazott ellene, csak arra játszott, hogy felidegesítse. A győztes is feldúlt volt, szerinte ellenfele szimulált, mert nem is akart bokszolni, és ezzel tönkretette a szurkolók szórakozását. Az új világbajnok azt is kijelentette, hogy nem ad visszavágót Hopkinsnak, mert Jean Pascal ellen akar kiállni.

Profiboksz.hu / [origo]