Vágólapra másolva!
A nehézsúlyú világbajnoki címvédő, Vlagyimir Klicsko december 10-én csap össze kihívójával, a francia Jean-Marc Mormeckkel a WBA, az IBF és a WBO öveiért.

A szakértők szerint a francia bunyós meglehetősen könnyű ellenfélnek tűnik, maga az érintett azonban némi keménykedéssel már most megpróbálja eloszlatni a kétkedő hangokat. "Én padlóra küldtem David Haye-t, nem úgy, mint Klicsko. Vlagyimir álla porcelánból készült, amit én ripityára török" - fogalmazott Mormeck.

A francia úgy véli, a Klicsko fivérek tudása között ég és föld a különbség. "Tiszta öröm lesz esélytelenként odaállni. Egy Vitalij Klicsko elleni meccset azért többször is meggondolnék, ám Vlagyimir ellen sokkal jobbak az esélyeim. Világbajnoki övekkel felpakolva fogok hazatérni, és a fejére fordítom a bokszvilágot" - mondta a korábbi cirkálósúlyú világelső.

Az ukrán óriás jóval visszafogottabb volt. "Ő az egyik legtapasztaltabb versenyző, aki ellen valaha kötelek közé léptek" - jegyezte meg Klicsko a honlapján.

A 39 esztendős Mormeck a WBA és a WBC korábbi cirkálósúlyú világbajnoka, 2009 óta, amióta belépett a nehézsúlyúak közé, valamennyi ütközetét megnyerte. Profi pályafutása során 36 (ebből 22 KO) győzelmet aratott, és négy veresége van.

A 35 éves Klicskónak ez lesz a 20. világbajnoki címmeccse. Legutóbb júliusban lépett a kötelek közé, akkor a brit David Haye-t győzte le, a mérlege így 56-3, és nyertes meccsei közül 49-szer diadalmaskodott kiütéssel.