Vágólapra másolva!
A hét elejétől speciális táborban készülnek a legjobb hazai kenupárosok annak érdekében, hogy a jövő májusi pótkvalifikációs versenyen ütőképes egység szálljon harcba az olimpiai kvótákért.

Ebben a szakágban négy indulási jogot lehet gyűjteni Londonra, az augusztusi, szegedi világbajnokságon azonban - Vajda Attila révén - csak egyet sikerült szereznie a csapatnak.

A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint 13 kenus utazott el hétfőn Dunavarsányba: Kozmann György, Kiss Tamás, Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály, Mike Róbert, Tóth Márton, Nagy Péter, Széles Gábor, Varga Dávid, Korisánszky Péter, Korisánszky Dávid, Németh Szabolcs és Vasbányai Henrik azért érkezett, hogy Storcz Botond szövetségi kapitánnyal és két mentorral, az olimpiai bajnok Vaskuti Istvánnal és a világbajnok Hüttner Csabával közösen megtalálják azt az összeállítást, amely nyerő lehet a májusi, poznani pótkvalifikációs regattán.

"A C-2 1000 méter kellemetlen csalódás volt számunkra a szegedi világbajnokságon. Se döntős hely, se kvóta nem jutott a mieinknek, ráadásul ez olyan szám, amelyben olimpiai érmek és világbajnoki győzelmek egész sorát tudhatjuk magunkénak. Vagyis eddig a párosok miatt nem igazán kellett aggódnunk, most azonban kialakult egy olyan helyzet, amely mindenképpen új lépések meghozatalára kényszerít bennünket" - mondta Vaskuti István.