Vágólapra másolva!
Varga Miklós és Harcsa Zoltán is bejutott a legjobb 32 közé a Bakiban zajló olimpiai kvalifikációs ökölvívó-világbajnokság szombati versenynapján.

A 60 kilogrammos kategóriában szereplő Varga 16-11-re bizonyult jobbnak a grúz Nikoloz Izoriánál a délelőtti mérkőzésen. "Jó volt, jó volt, csak a harmadik menetben a frászt hozta ránk" - értékelt Kovács László szövetségi kapitány. "Ha egy kicsit szenvedélyesebben bunyózna Miki, még jobb lehetne, persze így sem lehet okunk a panaszra."

Varga a végére elfáradt: "Bokszoltam már jobban is, de azért jól ment. A végére egy kicsit elfáradtam a grúz ellen, akivel eddig még nem találkoztam, ismeretlen volt számomra."

Sima győzelemmel jutott a legjobb 32 közé a 75 kg-osok között szereplő Harcsa Zoltán, miután 22-8-ra nyert a salvadori Jose Bernal ellen. Varga és Harcsa is hétfőn bokszol legközelebb.

A bokszválogatott csapatkapitánya, a legutóbbi vb-n harmadik 64 kg-os Káté Gyula péntek este 24-14-es pontozással nyert a fehérorosz Jevgenyij Ramaskevics ellen, és a legjobb 16 között folytathatja, ha vasárnap felülmúlja a kanadai Yves Ulysse-t.