Vágólapra másolva!
Autoimmun betegsége miatt visszalépett az amerikai nyílt teniszbajnokságtól Venus Williams, akinek a pályafutása is veszélybe került.

Sarapova meg sem izzadt a szerdai meccsén

A US Opent 2000-ben és 2001-ben is megnyerő, 31 éves sztár a német Sabine Lisicki elleni lépett volna pályára szerdán a második körben, ám egy órával a mérkőzés előtt közölte: "Sjögren-szindrómát állapítottak meg nálam, ez egy autoimmun betegség, egy olyan elhúzódó állapot, amely befolyásolja az energiaháztartásomat, és fáradtságot, valamint ízületi fájdalmakat okoz."

Két napja az idősebbik Williams nővér még nem kívánt nyilatkozni a diagnózisról, és arról beszélt, hogy húgával, Serenával együtt még sokáig teniszeznek majd.

A hét Grand Slam-trófeánál tartó ex-világelső - aki karrierje során 43 tornát nyert - idén alig játszott: csípősérülés miatt nem állt ki harmadik fordulós meccsére a januári Australian Openen, csak júniusban tért vissza, aztán Wimbledon óta nem lépett pályára. New Yorkban 6:4, 6:3-ra megnyerte hétfőn a nyitókörös meccsét az orosz Veszna Dolonc ellen, de a tőle megszokottnál lassabban mozgott, és rekedt volt a hangja.