Vágólapra másolva!
A Hamburg futballstadionjában megrendezendő, szombat esti Vlagyimir Klicsko-David Haye profi ökölvívó-címmérkőzés tétje négy világbajnoki öv, illetve a Klicsko fivérek teljes diadala. Evander Holyfield nem hisz az együtéses KO lehetőségében, úgy véli, Haye esélye a közelharcban rejlik.

Haye halálszimbólumokkal provokálja Klicskót

Sok más ökölvívó mellett a legendás, még napjainkban is bokszoló Evander Holyfield is elmondta, hogy látja a szombati Vlagyimir Klicsko-David Haye csúcscsata esélyeit.

"David ügyes és magabiztos bunyós, de ezen a meccsen közel kell maradnia, hogy túlélje az ellenfele diktálta nyomást. Köztudottan nagyon gyors bunyós, ezt a meccset a kézsebességére kell majd alapoznia. Amikor David közel tud kerülni, benn is kell maradnia és testütéseket, kombinációkat indítani" - nyilatkozta Holyfield.

"Sokszor szóba kerül, hogy egyikőjük sem bírja az ütést, mégsem hiszem, hogy itt együtéses KO lesz. Lehet, hogy le fognak kerülni, de egy ilyen nagy meccsen mindkettőjükben meglesz az akarat, hogy felkeljen. Legalábbis egy igazi bajnoknak ezt kell tennie, ha állon vágják" - tette hozzá.

Vlagyimir Klicsko és David Haye mintegy kétéves szópárbaj után csaphat végre össze, a hamburgi futballstadionba hatvanezer nézőt várnak a szervezők. A tét négy szervezet (WBO, IBF, IBO, WBA) világbajnoki öve. Ha Klicsko nyer, az összes nagy szervezet vb-címe a család kezébe kerül, hiszen a WBC jelenlegi világbajnokát Vitalij Klicskónak hívják.

A mérkőzés várhatóan 23.05-kor kezdődik, és a Duna Televízió élőben közvetíti.

Forrás: Profiboksz.hu