Vágólapra másolva!
A londoni olimpia rajtja előtt bő egy évvel újabb, már visszavonult úszósztár jelentette be visszatérését. Laure Manaudou, a franciák olimpiai és világbajnoka azt mondta, jelenlegi elsődleges célja, hogy kvalifikálja magát az ötkarikás játékokra.

"Megérett bennem az elhatározás, hogy újrakezdjem a versenyzést" - nyilatkozott a Le Journal du dimanche című lapnak a huszonnégy éves sportoló. "Persze időre van szükségem, még nem vagyok világbajnoki szinten, de dolgozom rajta."

Arra a kérdésre, hogy ott akar-e lenni 2012-ben Londonban, Manaudou óvatos választ adott. "Minden úszó, aki egyszer már belekóstolt az olimpia hangulatába, vissza akar térni, de addig hosszú még az út. Először is ki kell vívnom a jogot a részvételre."

A 200 és 400 m gyorson korábban világcsúcstartó, utóbbi távon 2004-ben, Athénban ötkarikás aranyérmes sztár 2009-ben jelentette be visszavonulását, tavaly áprilisban pedig lánygyermeknek adott életet. Élettársa, a Manonnak elkeresztelt kislány édesapja a szintén úszó, 50 m gyorson Európa-bajnok Frederick Bousquet.

Manaudou a visszavonulása előtt viharos időszakot élt át. A 2007-es debreceni rövidpályás Eb-n dulakodásig fajuló veszekedésbe keveredett akkori élettársával a vegyesúszó Luca Marinnal, pár hónapra rá intim videófelvételek kerültek fel róla a világhálóra, majd a 2008-as olimpián csúfosan leszerepelt.

Korábban az ausztrálok két, már visszavonult többszörös olimpiai bajnok úszója, Ian Thorpe és Libby Trickett jelentette be, hogy visszatér a medencébe, majd a négyszeres olimpiai bajnok amerikai Janet Evans tett ugyanígy tizenöt éves szünet után.