Vágólapra másolva!
Pozitív lett a doppingtesztje Sandra Perkovicnak, a horvátok Európa-bajnok diszkoszvetőnőjének. A 21 éves atléta klubja vasárnap jelentette be, hogy májusban a sanghaji és a római Gyémánt Liga-viadalon is a tiltott szerek közé tartozó metil-hexán-amint mutatták ki a szervezetében.

Perkovic június 5-én, Varasdon 69,99 méterrel új egyéni csúcsot ért el, ami egyben horvát rekord, és az utóbbi 12 év legnagyobb dobása női diszkoszvetésben. Az atléta ezzel nemcsak az idei, dél-koreai világbajnokság, de a jövő évi londoni olimpia egyik aranyesélyese lehetett volna.

Az Index.hr úgy tudja, a sportoló nem kéri a B próba elvégzését, noha állítja, nem doppingolt.

Ha a sportolónőt eltiltják, két évig nem versenyezhet, azaz az olimpián sem állhat dobókörbe.

"Sandra valóban pozitív mintát produkált, de a tárgyaláson elmondta, nem tudja, hogyan kerülhetett a szervezetébe az anyag" - mondta klubja, a Dinamo Zrinjevac alelnöke, Boris Stepinac.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=BjN0VhKt8obUnzoN


"Az egyetlen dolog, amit mondhatok, hogy Sandra sohasem doppingolt" - nyilatkozta edzője, Ivana Ivancic.

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) az utóbbi években több olyan, légúti fertőzések kezelésére használt gyógyszert és táplálékkiegészítőt is engedélyezett, amelyek metil-hexán-amint tartalmaztak, a mostani esetben azonban egyelőre nem tudni, mivel kerülhetett a szer Perkovic szervezetébe.