Vágólapra másolva!
A címvédő Gyenesei Leila győzelmével zárult pénteken a felnőtt női országos öttusabajnokság. Az Alba Volán Kaposvár versenyzője 2007, 2009 és 2010 után negyedszer lett egyéni aranyérmes.

A nyílt bajnokság 23 fős mezőnyében a 14 hazai induló mellett szlovák, olasz, bolgár, ír, brit és guatemalai versenyzők is rajthoz álltak. A legjobb magyarok közül hiányzott Kovács Sarolta, aki a két hete rendezett moszkvai Kreml-kupán kisebb sérülést szenvedett. A záró, kombinált számot Gyenesei 21 másodperces előnnyel kezdte, és pozícióját a papírformának megfelelően megtartotta.

"Nem készültünk külön a bajnokságra, hiszen két hét múlva a Világkupa-döntő, rá három hétre pedig az Európa-bajnokság vár ránk" - mondta Gyenesei, aki bajnoki aranyérme mellett átvehette az olimpiai bajnok Vörös Zsuzsa által a legjobb magyar versenyzőnek felajánlott díjat is.

"Edzésből értem el ezeket az eredményeket, az 1000 pont fölötti vívásomnak örültem, de el kell ismerni, a mai nem világbajnoki mezőny volt. Az úszásom jó volt, a lovaglásomat a három verőhiba ellenére az edző megdicsérte. Ez a negyedik egyéni aranyérmem, és mivel azt a célt tűztem magam elé, hogy megelőzőm a hétszeres bajnok Vörös Zsuzsát, a riói olimpiáig hátralévő öt bajnokságon még megvalósíthatom az álmomat."

Felnőtt női öttusa ob, végeredmény:
1. Gyenesei Leila (Alba Volán Kaposvár) 5460 pont
2. Tóth Adrienn (BHSE) 5396
3. Cseh Krisztina (BHSE) 5196

A csapatverseny végeredménye:
1. BHSE (Tóth Adrienn, Cseh Krisztina, Filótás Edina) 15600 pont
2. Alba Öttusa (Alekszejev Tamara, Szabó Noémi, Mózes Lilla) 13488
3. Alba Volán Kaposvár (Gyenesei Leila, Slett Emese, Hada Noémi) 13156

Szombaton a férfiak versenyével folytatódik az ob.