Vágólapra másolva!
A Byron Mitchell kiütése a hab volt a tortán, jelentette ki Erdei Zsolt a szombat éjszakai bokszmeccs után. Az amerikai karrierje második találkozóját is megnyerő magyar érezte a benne lévő feszültséget, és úgy érzi, még jóval többre is képes.

Második mérkőzését is megnyerte Erdei Zsolt azóta, hogy 3+2 meccsre szóló szerződést kötött a világ egyik leghíresebb promóterével, Lou DiBellával tavaly nyáron. Novemberben a kenyai Samson Onyangót győzte le egyhangú pontozással, szombat éjjel pedig Byron Mitchellt verte technikai KO-val.

"Nagyon örülök, hogy meglett a húszhetes felkészülésnek, a kemény munkának az eredménye. Az első menetben elég sokat ütöttem, aztán próbáltam taktikus lenni. Reméltem, hogy rámenősebben fogok bokszolni, mint máskor, és jobban elszabadítom a jobb kezemet is, ezért már az első menetben belementem egy adok-kapokba is" - emlékezett a találkozó elejére Erdei a honlapján.

"A negyedik és ötödik menetre nyugodtam meg igazán, amikor elkezdtem sikeresen bevinni a balegyeneseket. Éreztem, hogy van bennem egy feszültség, amelynek ki kellett jönnie, és ez a hatodik menetben ki is pattant, akkor sikerült először kiütnöm. Mitchell nagyon jól bírta az ütéseket, de szerencsére sikerült újra padlóra küldeni, és ezzel kiütéssel győzni. Tudtam, hogy kemény fickó, felkészültem rá. Arra álltam rá, hogy tíz menetet bokszolok, és ha adódik alkalom a kiütésre, az csak plusz hab a tortán. Szerencsére jutott hab a tortára" - mondta a pályafutása során 18. kiütéses győzelmét arató magyar.

Forrás: AFP
További képekért kattintson ide!

Erdei szerint még bőven vannak tartalékai, egyelőre azonban a hazatérés jár a fejében: "Ez a mérkőzés még nagyon bennem van, és most nem is akarok a jövővel foglalkozni. Ráadásul nagy pofával kihívogatni nem az én stílusom, ezt intézik majd a promóterek és menedzserek, ez nem az én dolgom. Úgy érzem, még bőven több van bennem, és ezt ki is akarom hozni. Régóta vagyok távol az otthontól, családomtól, így már nagyon várom, hogy hazaérjek és megöleljem őket, most már ez jár a fejemben. Szeretném ezúton is megköszönni a magyaroknak, hogy a helyszínen ilyen szép számban drukkoltak nekem, és azoknak is, akik fennmaradtak a televízió képernyője előtt."