Vágólapra másolva!
A januári Australian Open után az év második Grand Slam-tornáján, a Roland Garroson is döntőbe jutott a kínai Li Na, a hatodik helyen kiemelt ázsiai teniszező a női egyes csütörtöki első elődöntőjében a volt világelső orosz Marija Sarapovát győzte le két játszmában. Finalista a címvédő olasz Francesca Schiavone is, aki két sima 6:3-as szettben múlta felül a hazaiak kedvencét, Marion Bartolit.

A 29 éves Li Na első kínai játékosként jutott el a francia nyílt bajnokság fináléjáig, míg a hetedikként rangsorolt Sarapova számára a Roland Garros megnyerése továbbra is álom marad, ez az egyetlen GS-viadal, amelyen pályafutása során még egyszer sem sikerült nyernie.

Li Na ellenfele a címvédő olasz Francesca Schiavone lesz, aki a hazai közönség előtt szereplő Marion Bartolit verte két sima játszmában, 1 óra 30 perc alatt. A 30 éves Schiavone 2010-es párizsi sikere után pályafutása második, a nála egy esztendővel fiatalabb Li Na pedig első GS-győzelmére készül.

Eredmények, női egyes, elődöntő:
Li Na (kínai, 6.) - Sarapova (orosz, 7.) 6:4, 7:5
Schiavone (olasz, 5.) - Bartoli (francia, 11.) 6:3, 6:3

vegyes páros, döntő:
Dellacqua, Lipsky (ausztrál, amerikai) - Srebotnik, Zimonjic (szlovén, szerb, 1.) 7:6 (8-6), 4:6, 10-7 - döntő rövidítés