Vágólapra másolva!
A bokasérüléssel bajlódó Andy Murray nagy csatában, öt szettben nyert a szerb Viktor Troicki ellen a francia nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében. A találkozót már hétfőn elkezdték, ám akkor sötétedés miatt a negyedik játszmában félbeszakadt a küzdelem. Az ötödik szettben egy labdaszedő berohanása miatt a szerb még egy megnyert pontot is elbukott.

"Pályafutásom egyik legnehezebb mérkőzését játszottam" kommentálta Viktor Troicki, miután a francia nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében az első két szett megnyerését követően ötjátszmás csatára kényszerült Andy Murray-vel, de hiába vezetett az utolsó szettben 5-2-re, végül 7-5-re kikapott.

A szerb még egy megnyert pontot is elbukott, amikor egy labdaszedő fiú elhamarkodottan berohant a pályára, Troicki pedig hiába bombázta védhetetlenül ellenfele térfelére a labdát, a bíró nem adta meg a pontot.

"Hihetetlen pillanat volt, ilyet még tévében sem láttam" - mondta Troicki. "A srác egyszer csak ott volt előttem."

Murray a legjobb nyolc között az argentin Juan Igancio Chelával találkozik.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=KrGvw4whQW3jOnJd


A nőknél a címvédő Francesca Schiavone három játszmában nyert az orosz Anasztaszja Pavljucsenkova ellen, ezzel bejutott az elődöntőbe. Az olasz teniszező a francia Marion Bartolival találkozik a legjobb négy között, miután a hazai közönség előtt játszó Bartoli 7:6, 6:4-re legyőzte a 2009-es bajnok orosz Szvetlana Kuznyecovát.

Eredmény, nyolcaddöntő, férfi egyes:
Murray (brit, 4.) - Troicki (szerb, 15.) 4:6, 4:6, 6:3, 6:2, 7:5

női egyes, negyeddöntő:
Schiavone (olasz, 5.) - Pavljucsenkova (orosz, 14.) 1:6, 7:5, 7:5
Bartoli (francia, 11.) - Kuznyecova (orosz, 13.) 7:6, 6:4